2/9/08

Declaracions polèmiques


Us convidem a llegir aquesta notícia, publicada a La Vanguardia (i que ha aparegut a tots els mitjans) sobre unes declaracions de l'actriu Helen Mirren. Es tracta d'extractes d'una entrevista que sortirà publicada a la revista GQ (l'edició britànica) el proper dijous dia 4 de setembre.

Us proposem que opineu sobre el seu testimoni i sobretot que comenteu el tractament mediàtic que s'ha donat d'una entrevista que encara no hem pogut llegir.

Esperem els vostre comentaris!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Penso que aquesta dona es contradiu. Estic d'acord amb que quan una dona diu que NO, el fet de obligar a mantenir una relació es converteix amb una violació.
És igual en tots els casos. Si un nen o una nena diu que NO vol fer-li un petó a algú, NO vol que l'acaroni, No vol que l'abraci... s'ha de respectar perquè sinó estem violentant la seva voluntat.
Si una persona adulta, sigui home o dona, diu que NO a una relació física, queda clar que s'està produint una violació.
Una altra cosa és la justícia, que encara manté uns paràmetres molt andoentristes i, com la resta de la societat, encara pensa en la provocació, en el fet que s'ho ha buscat, etc. i que més val callar. Penso que és en aquesta visió que l'actriu opina, de fet és un reflex del que pensa molta gent.
Tant de bo poguem anar canviant aquesta manera de pensar i posar cada cosa al seu lloc i fer entendre què significa la paraula NO

Francesc Roma Millan ha dit...

Se'm fa difícil escriure un comentari. Sóc un home i la meva visió és encara poc objectiva. Estic d'acord amb l'anònim (o naònima?) del primer missatge. Si es diu NO s'ha de respectar, per sobre de tot.
El que se'm fa difícil és modificar els nostres comportaments masclistes barrejats amb la moral catòlica de culpabilitat. És un còctel explosiu. Ja no es tracat de modificar un concepte (relativament fàci) o una creença, o un impuls, sinó que es tracta de modificar tot un comportament. I els mitjans de comunicació no t'ajuden, et segueixen bombardejant amb els mateixos patrons.